Astel entrer i år det norske markedet med 3 nye prosjekter

Astel entrer i år det norske markedet med 3 nye prosjekter

Astel entrer i år det norske markedet med 3 nye prosjekter


Astel bruker sine kunnskaper på det finske og svenske modulhusmarkedet for å komme seg inn på det norske markedet. Etter planen startes det i 2019 tre nye prosjekter – det første av dem påbegynnes om våren, det andre om sommeren og det tredje prosjektet er planlagt mot slutten av året.

Det første prosjektet er et leilighetsbygg med 52 leiligheter ved et skisted i Midt-Norge. Leilighetene er spesialkonstruert for langsiktig innkvartering av ansatte.

I tillegg til leilighetene har huset også treningsrom og fritidsrom. Astel bygger det som en nøkkelferdig løsning, som innebærer at finish og møblering skjer ved husfabrikken i Estland. En nøkkelferdig løsning omfatter også monteringsarbeid og prosessen med overlevering av bygget.

Bred erfaring på det skandinaviske markedet

Astel har de siste årene bygd mange store prosjekter for skandinaviske kunder og å komme inn på det norske markedet er en naturlig fortsettelse av dette. Det første prosjektet er en god måte å finne ut av norske byggestandarder, prosesser og byggeskikker. Vi er sikre på at vi i samarbeid med kunden, som er en erfaren boligeiendoms- og hotellutvikler, oppnår ønsket sluttresultat. Vi får alle våre løsninger godkjent av lokale konsulenter og bygger ferdigmoduler i henhold til norsk byggestandard NS 8407. Med hensyn til alt dette bør byggeprosessen og overleveringen gå knirkefritt.

Prosjektet, som bærer navnet Norelia, passer godt inn i Astel-gruppens portefølje av modulhus bygd i Skandinavia. Her finner du også blant annet:

  • ICON Kristalli Ilves – Et av Finlands største boligprosjekter av ferdigmoduler, bestående av over 300 leiligheter i ni hus;
  • Prosjekt med 8 hus og totalt 102 utleieleiligheter i Danderyd, Stockholms län;
  • Bolighus med 22 leiligheter i Södermalm-området, Stockholm;
  • 112 nøkkelferdig bygde leiligheter i Solna, Sverige.

Vi er glade for å kunne bruke våre kunnskaper og ferdigheter for å bygge bærekraftige kvalitetsmodulhus både i Skandinavia og ellers i Europa.

Fordeler med modulhus

Bygging med moduler gjør det mulig å ferdigstille prosjektene nesten 2 ganger fortere enn ved vanlig byggeplassbygging. Ved hjelp av modulbygging er det mulig for oss å påbegynne byggingen av modulene på forsommeren, frakte dem med bil eller båt til Norge, montere modulene på fundament og avslutte prosjektet mot høsten, før den nye skisesongen begynner.

En slik fart er kun mulig fordi fundamentet på byggeplass forberedes parallelt med produksjonen av modulene. Tidsgevinsten sammenlignet med bygninger som i sin helhet er oppført på byggeplass kan være 30-50%.

Er du interessert i store modulbygg?

Astel Modular produserer store modulbygg for det skandinaviske markedet – hoteller, leiligheter, moteller, sosialboliger osv. Ønsker du å bygge ditt neste prosjekt raskt og til en rimelig pris? Våre modulhuseksperter er alltid klare til å drøfte hvordan modulhus kan hjelpe deg å oppnå dine mål.

Privacy Policy