Asylmottak åpnes

Asylmottak åpnes

Asylmottak åpnes


Rommene i asylmottaket i Kielgaten er omringet av en søylegang. De tre mottakshusene har plass til totalt 150 flyktninger.

I Kielgaten, rett overfor brannstasjonen, ligger et toetasjes hus med praktiske og beskjedne rom: i et typisk 3-mannsrom er det 3 senger og 6 kommoder. En modul består av fire slike rom, med plass til 12 personer. I disse modulene inngår det også et fellesrom som inneholder bord, stoler, komfyr og kjøleskap, samt 2 bad med dusj, wc og vask. I disse bygingene er det 9m² boareal til hver person. „Vi har alt fra enerom til firemannsrom“ forklarer finansleder i bystyret, Tanja Gaspers. Flyktninger i asylmottaket blir boende i mellom 4-6 uker. Byggearbeidene, inklusiv et 1-etasjes undevisningsbygg, har en pris på 3 millioner euro. Dette dekkes av byen med finansiering fra forbundsregjeringen og delstater, som igjen er finansiert av midler for flyktninghjelp.

„Her er det ikke mye plass, men alt er i veldig bra stand,“ sier Hermann Nass. En innbygger i Dormagen og hans kone Rita, som deltar i frivillig arbeid, ønsket å se hvordan et asylmottak blir bygd på 4 måneder med egne øyne. De var to av rundt to hundre som besøkte asylmottaket på torsdag. Blant de besøkende var det også flere medlemmer fra bystyret, samt frivillige. Nå planlegges det grøntområder – noen besøkende har allerede forsøkt å finne manglende utstyr til lekeplassen.

Robert Krumbein, rådgiver i bystyret, Tanja Gaspers, finansleder i bystyret, Volker Lewerenz, leder i integrasjonskomitéen og ansatte hos asylmottaket hadde tatt seg tid til å snakke med de besøkende.
På spørsmål om flyktningene selv er ansvarlig for å rydde sine rom, svarte Krumbein et klart „Ja“.
Lewerenz avfeier påstanden om at flyktningene får mat fra et cateringselskap.
„De tar vare på seg selv, lager mat og går i butikken,“ og legger vekt på at de vil gi flyktningene mest mulig frihet og selvstendighet. Gaspers sier at asylsøkerne hver måned mottar 320,14 euro, som de må bruke på klær og andre nødvendigheter, i samsvar med regelverk for asylmottak. „Vi vil gjerne takke „Dormagens bord“ som bistår med klær og mat“, sa Gaspers.

I asylmottaket skal det jobbe én fulltidsansatt administrator, som blir assistert av 2 sosialarbeidere med fleksibel timeplan, én vaktmester som jobber i helgene, samt mange frivillige arbeidere. Det kommer også til å være to sikkerhetsvakter på stedet døgnet rundt. I første fase ved mottak av flyktninger kommer også mange andre instanser til å være involverte, som for eksempel arbeidsformidlingen.

Privacy Policy