Referanser

Modulære bygninger for B2B-kunder – arbeid utført

PuuByygeli

Turun Puubyygeli består av to prefabrikkerte boligblokker i byen Turku og ble fullført i samarbeid med NCC Suomi Oy.

Prosjektet består av totalt 70 leiligheter (44 i den ene og 26 i den andre bygningen) og har et bruksareal på 2232 m2.

Gjennom hele prosjektet her man nøye fulgt de finske retningslinjene for fuktsikkerhet “Kuivaketju-10”. Retningslinjene konsentrerer seg om de 10 hovedfarene knyttet til fuktighet, og redusering av disse farene vil føre til forminsking kostnadene til fuktskader med mer enn 80%.

For å fullføre prosjektet som underleverandør av NCC Suomi Oy, besto vi en kvalitetsrevisjon. Dette ga oss tillatelse til å være en offisiell underleverandør av NCC og å levere produktene for prosjektet.

Jakobsberg

Det første prosjektet til Astel Modular i Stockholm bestående av rekkehus. Prosjektet inkluderer:

  • 18_34 – en bygning med 6 rekkehusleiligheter
  • 18_35 – 18 leiligheter. Ikke en helt standard modulbygg siden den midterste delen av bygningen er bygd av veggelementer, ikke ferdigstilte moduler.
  • 18_37 – en bygning med 7 rekkehusleiligheter

Prosjektets totale omfang er ca 2000 m2. Prosjektet ble fullført på under ett år i tre etapper og overlevert kunden sommeren 2021.

Grimsta 1:2

Våren 2021 utførte vi et prosjekt i samarbeid med AB Stockholmshem. Prosjektet omfatter to bygninger:

  • Hus A – 3351 m2, 26 leiligheter
  • Hus B – 865 m2, 15 leiligheter

Fasadene er dekket med Cembrit plater og trekledning, leilighetene har elektrisk oppvarming og uavhengige ventilasjonssystemer.

Skälby

Et nytt studenthjem i Järfälla. Bygningen er ment for studenter som for tiden studerer i Stockholm. Modulene er satt opp som enheter med ett kjøkken og bad for fire studentrom.

Leilighetene er lyse og åpne, med fokus på materialevalg og lagringsplasser. Modulene ble bygd og sendt som ferdigstilte enheter klare for installasjon.

Fäboden, Stockholm

En ny boligblokk ferdigstilt i samarbeid med Andersson Company Byggnads AB som oppfyller standarden “Miljöbyggnad Silver”. Det totale volumet på prosjektet som består av to bygninger, er 5500 m2.

De to første etasjene i bygningen på fem etasjer har en solid betongkonstruksjon, mens de andre etasjene er laget av prefabrikkerte trerammemoduler. Dette er også grunnen til den litt lengre installasjonsperioden enn vanlig.

De nye leilighetene oppfyller kravene i spesifikasjonene til Miljöbyggnad Silver. Det er et bevis på at utbyggeren, produsenten og byggeselskapet er engasjert i løsing miljøspørsmål og bryr seg om bygningens bomiljø og innbyggere.

Icon Kristalli Ilves

Astel påbegynte i 2019 arbeidet for å bygge ut et av Finlands største boligutviklingsprosjekter for ferdigmoduler med trekonstruksjon. Det er første gang en baltisk modulhusprodusent er hovedentreprenør for et prosjekt av en slik størrelsesorden i Finland.
Prosjektet har totalt 300 leiligheter i ni leilighetsbygg, hvorav hvert har fire etasjer. Prosjektets totale omfang er 12 030m2 og det bygges ut i perioden 2019-2020. Prosjektet skaper et moderne livsmiljø med vakker arkitektur for svært mange familier.

Platinan, Stockholm

I 2018 produserte Astel et nytt leilighetsbygg og monterte det i Vällingby-området i Stockholm. Huset ble bestilt av kommunen som et steg i å oppnå kommunens mål for å kunne tilby kortsiktige innkvarteringsmuligheter – og det ble derfor investert mye for at prosjektet kunne bli ferdig innen fristen.
Leilighetsbygget i Platinan-prosjektet har 3 etasjer og et totalareal på 3600 m2. Huset har 41 to- og treroms leiligheter, men modulhuset har også integrert heis og kontor- og konferanselokaler. Astel skapte prosjektet som en nøkkelferdig løsning, som innebærer at huset etter avslutning av monteringsarbeidet for modulene var klart for innflytning.

Bony Kästa

2019 ferdigstilles det i Huddinge kommun, Stockholms län et prosjekt som består av 3 leilighetsbygg. Husets totalareal er 2285 m2 og fordelt på tre hus bygges det 59 utleieleiligheter.
Avslutningen av monteringsarbeidene er planlagt til slutten av dette året.

Norelia, Norge

Astel entrer i 2019 det norske modulhusmarkedet med tre nye prosjekter. Det første av dem er et leilighetsbygg med 52 leiligheter der målet er å skape et behagelig bomiljø for ansatte ved et skisted.
I tillegg til leilighetene har huset mange fellesrom – kjøkken, vaskerom, sportssal o.a. Astel bygger ut prosjektet som en nøkkelferdig løsning.

Nye leilighetsbygg av moduler i Södermalm-området, Stockholm

Stockholm by bestilte nye boliger for å kunne innkvartere og integrere nyankomne innbyggere i området. Huset som består av 22 leiligheter ble bygd ut som en nøkkelferdig løsning. Astel Modular bygde også husets fundament.
Leilighetene av ferdigmoduler er bygd for å oppfylle selv de strengeste krav til brannsikkerhet, og også en heissjakt av betong ble integrert i bygget av moduler med trekonstruksjon.

Svedjaren, Stockholm
Prosjektet er fortsatt under arbeid og etter planen fullført første halvdel av 2019. Boligkvartalet består av fire modulhus. To av dem har 2 etasjer og to 4 etasjer.
Prosjektets totalomfang er 3250 m2 og innebærer bygging av 50 to- eller treroms leiligheter. Husene har også kontor- og møterom. For hver etasje er det planlagt et vaskerom for felles bruk.
Fasadene er dekt med Cembrit-plater i ulike fargetoner. Husene danner et stille indre kvartal, med mye grønt og sammenbundet av gangstier med fast dekke mellom husene.

Konstruksjon av et bygningskompleks i Frankrike

Vår kunde fra Frankrike bestilte to hybelhus med 48 rom i hver. Vi prosjekterte, produserte og innredet 96 enkle hybelrom i vår fabrikk.

Bygging av rekkehus bestående av 8 enheter i Tuusula, Finland
En finsk kunde bestilte et sommerhus av oss. Vi bygget huselementene i vår fabrikk i Viljandi og monterte deretter huset på tomten. Vi produserte veggelementer, leverte og monterte huset, samt gjennomførte en del byggearbeid.

Bygging av private modulboliger i Tyskland
Produksjon, transport og montering av et 2-etasjers hus for en privatkunde i Frankfurt, Tyskland. Huset ble montert på en dag. Arbeidet startet på morgenen, og allerede samme kveld var alle de 6 modulene ferdigmontert.

SOS Barneby i Norge
SOS Barneby i Norge ble prosjektert med hensyn til barnas behov. Vi designet et koselig og trygt miljø for barna slik at de kunne føle seg som hjemme.

Restaurant i Vaasa, Finland
Kunden bestilte veggelementer og takstoler med montering.

Leilighetsbygg for midlertidig overnatting
Vi utarbeider byggeprosjekter for barnehager, sosialboliger, pleiehjem og universitetsområder. Alle prosjekter utarbeides i samsvar med kundens behov.
Vi tilbyr ulike romtyper, for eksempel enerom, familierom og rom for funksjonshemmede.

Enebolig i Paide, Estland. Estisk-sveitsisk fellesprosjekt.
Sosialdepartementet bestilte en enebolig i Paide. Denne ble bygget innenfor rammeverket av et samarbeidsprosjekt mellom Estland og Sveits. Det har en smart romløsning som gir huset et særpreg – 132m² nettoareal med plass til 5 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, og diverse andre rom. Opp til 10 personer kan bo i huset. Grundig gjennomtenkte tekniske løsninger holder bokostnadene lave. Modulene ble montert på et ferdig fundament i løpet av en dag.
Privacy Policy